Skip to main content
Studiu de caz HoReCa

Studiu de caz: Cum să crești vânzările și să eficientizezi munca în restaurante automatizând procesul de comunicare către clienți

By noiembrie 3, 2022mai 8th, 2023No Comments

Despre Client

Dabo Doner este unul dintre cele mai apreciate lanțuri de restaurante de tip fast-food din Sibiu, extins în prezent în mai multe orașe din România și străinătate. În total, Dabo numără în prezent 90 de puncte de prezență, fie prin restaurante proprii, fie francizate, în toate fiind implementat afișajul digital pentru ca angajații din restaurante să se ocupe de clienți, nu de actualizarea afișelor.

Cerințe și provocări

Afișarea de materiale vizuale într-un restaurant de tip fast-food este esențială. Aflat în plină expansiune, deschizând restaurant după restaurant, volumul de muncă pentru această afișare a crescut exponențial. Clientului i-a fost clar că afișarea meniurilor, prețurilor, ofertelor sau informațiilor nu se mai putea face ca atunci când deținea unul, două restaurante. Mai exact, afișajul se realiza cu ajutorul stick-urilor USB atașate ecranelor din restaurant. Cu alte cuvinte, 90 de restaurante, 90 de oameni, între 90 și 120 de stick-uri și multe ore consumate, greu de contorizat și măsurat datorită unui du-te-vino permanent deoarece, ca în orice proces manual, erorile umane sunt pe cât de normale, pe atât de costisitoare ca și timp.

În câteva rânduri, procesul complet de implementare a comunicării vizuale în restaurante poate fi descris astfel:

❌ conceperea și realizarea materialului vizual
❌ transmiterea lui către restaurante folosind diferite platforme care să suporte rezoluții mari
❌ încărcarea conținutului pe stick-uri USB
❌ atașarea acestora la ecranele din restaurante sau vitrinele acestora
❌ Evident, procesul este reluat dacă se sesizează greșeli și ori de câte ori se schimbă o ofertă, meniul, ingredientele sau apar reglementări care trebuie afișate pentru informarea consumatorului, și multe alte situații neprevăzute.

Astfel, de la conceperea materialului până la momentul afișării acestuia în restaurante, întregul proces de comunicare vizuală în restaurante trecea prin multiple etape, consumatoare de mult timp și nenumărate resurse. Este ușor de înțeles că un astfel de proces a început să atragă frustrări, atât la nivel de management cât și în rândul angajaților, pentru că raportul efort – rezultate nu era unul rentabil.

Soluția

Într-o eră digitală, clientul s-a gândit imediat la automatizare ca fiind alternativa naturală și eficientă a muncii manuale și că ar trebui să existe o soluție prin care să înlocuiască procesul greoi de mai sus și să simplifice procesul de comunicare vizuală în restaurantele sale.

Platforma de digital signage (afișaj digital) de la Spectro:o este soluția aleasă de Dabo și adaptată nevoilor lanțului de restaurante, pentru a acoperi comunicarea vizuală în locații, în mod atractiv, în timp real și cu eficiență operațională. Noul proces de comunicare pentru cele 90 de locații funcționează astfel:

✔️ conceperea și realizarea materialului vizual
✔️ încărcarea acestuia în contul clientului din platforma Spectro:o
✔️ distribuirea conținutului pe ecranele dorite, în timp real, de către un singur angajat.

Efortul de timp este redus de la 360 de ore lucrătoare la 30-60 de minute într-o lună, numărul de angajați implicați este redus de la 40 la 1, eficiența crescând exponențial.

Erorile și greșelile sunt remediate în câteva minute și nu implică costuri suplimentare și nici reluarea întregului proces de afișare a materialului actualizat.

La prezentarea oportunității de către echipa Spectro:o, Dabo a alocat câte un ecran suplimentar pentru publicitate și distribuirea de conținut informativ către clienți și potențiali angajați. Totodată, afișează și reclame de la parteneri, furnizori, evenimente locale, astfel valorificând ecranele în câștig direct și recuperând investiția.

Rezultate

Clientul și-a dorit să înlocuiască procesul greoi expus mai sus și să simplifice procesul de comunicare vizuală în restaurantele sale. A obținut toate acestea cu soluția Spectro:o, dar a obținut și ceva în plus, cum ar fi angajați mulțumiți și mai concentrați pe sarcinile lor principale – acelea de a fi atenți la nevoilor clienților din restaurante.

Produsele promovate prin Spectro:o digital signage au înregistrat o creștere a probabilității de cumpărare de 10% prin aceea că imaginile dinamice atrag clienții, dar și a vizibilității, iar diversificarea comunicării a devenit mai simplă.

De când este clientul Spectroo (2018), rețeaua de digital signage din restaurantele Dabo Doner a folosit cu succes cel mai mult 80 de ecrane concomitent.

Ce spune clientul nostru

Citește alte studii de caz

Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum a îmbunătățit Carrefour comunicarea vizuală din magazine cu ajutorul soluției de digital signage implementată de Spectro:o

Spectro:o revoluționează soluțiile de digital signage/afișaj digital din România. Jucătorii mari din industria de retail…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum să crești vânzările și notorietatea companiei, în comunitatea locală, cu o soluție de afișaj digital

Afișajul digital este o soluție eficientă pentru atragerea publicului țintă în magazin atât pentru jucătorii…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum poți să reduci costurile cu produsele expuse în vitrină, folosind o soluție de afișaj digital

În retail, comunicarea vizuală este procesul care merită orice investiție, fiindcă beneficiile nu vor întârzia…

Captează atenția și crește vânzările cu Spectro:o

Spectro:o coordonează toate eforturile de comunicare vizuală în compania ta, atât cu clienții cât și cu angajații tăi. Număr nelimitat de ecrane, în oricâte locații, indiferent de industrie.