Skip to main content
Resurse

Ce este afișajul digital (digital signage) și cum îți poate ajuta afacerea să salveze timp, bani și resurse?

By octombrie 23, 2023noiembrie 2nd, 2023No Comments

În orice afacere, indiferent de mărime și industrie, comunicarea cu clienții este procesul care menține pulsul și vitalitatea acesteia. Experiența de cumpărare, loialitatea clienților și notorietatea brandului sunt aspecte puternic influențate de modul în care companiile comunică cu publicul său țintă. Cu cât interacțiunea este mai consecventă, mai personală și mai relevantă, cu atât și relația cu clienții va deveni mai puternică și mai apropiată.

Mediul online oferă multe mecanisme de personalizare a contactului direct cu consumatorii, însă ce opțiuni există pentru afacerile cu prezență fizică? Cum brandurile care își desfășoară activitatea în spații de vânzare pot diversifica și dinamiza comunicarea offline? Ce soluții, în afară de afișele printate, pliantele și semnalizarea pe hârtie, pot implementa afacerile? Răspunsul la aceste întrebări este cât se poate de simplu și pragmatic: afișarea de informații in-store poate fi automatizată și customizată rapid și ușor cu ajutorul unei soluții digitale cunoscute sub numele de „digital signage” sau, în traducere, „afișaj digital” / „semnalizare digitală”.

Afișajul digital este varianta electronică sau digitală a afișelor tipărite. Prin intermediul unei soluții de digital signage, brandurile afișează conținut personalizat (oferte, reduceri, promoții, campanii, anunțuri etc) pe unul sau mai multe ecrane simultan. Mai mult decât atât, afișajul digital poate acoperi aproape integral activitatea de comunicare cu audiența: de la crearea și programarea conținutului multimedia, până la integrarea platformei cu sisteme terțe pentru a eleva experiența de cumpărare.

Dacă te întrebi ce diferență face o astfel de soluție și cu ce este mai bună decât afișele tipărite sau stick-urile USB, continuă să parcurgi acest articol și vei descoperi o serie de videoclipuri scurte care te vor ajuta să înțelegi cum afișajul digital te ajută să salvezi timp, bani, efort și să fii în pas cu trendurile din piață.

De ce este importantă experiența clientului în locație?

Imaginează-ți că intri într-o locație în care te simți binevenit, iar spațiul comercial este amenajat cu atenție la detalii și la nevoile pe care le ai în acel moment. Ți-ar plăcea să revii într-un loc în care te simți unic și ai o experiență de cumpărare captivantă? La fel și clienții tăi au nevoie de grijă și consecvență atunci când te vizitează și îți testează produsele, iar încrederea clientului poate fi câștigată prin comunicare autentică, coerentă și relevantă.

De-a lungul timpului, companiile au încercat să gestioneze acest efort de comunicare in-store prin afișaj, adică expunerea de informații cu scopul de a informa, inspira, aprecia și ajuta publicul țintă. Afișajul încă se realizează preponderent pe suport de hârtie, însă unele branduri mai vigilente au adoptat monitoarele / ecranele ca opțiune alternativă la printurile costisitoare. Însă impactul comunicării a rămas același pentru că, deși ecranele captează rapid atenția vizitatorilor, efortul de a afișa reclame pe fiecare monitor în parte prin intermediul stick-urilor USB este copleșitor în termeni de timp și de oameni implicați în proces. Afișajul digital sparge această buclă prin automatizarea completă a afișelor – totul se gestionează de la un calculator, de către un singur angajat, doar în câteva minute.

De la haos în comunicarea cu publicul la automatizarea conținutului vizual

Dacă simți că toate eforturile tale de comunicare cu publicul nu îți aduc rezultate (mai multe vânzări, clienți noi, notorietate) și pe măsură ce încerci să fii mai consecvent, te scufunzi într-un haos nesfârșit, poate este momentul să-ți schimbi abordarea.

Ce ar trebui să faci diferit? Alege să nu îți mai consumi toate resursele, energia, oamenii și timpul cu producția, tipărirea, transportarea și punerea în operă a afișelor promoționale, ci lasă aceste griji în seama unei soluții digitale care va afișa totul în locul tău. Ce îți propunem noi este să te concentrezi pe activitățile cheie ale afacerii tale și să automatizezi întregul proces de comunicare vizuală cu ajutorul Spectro:o – o soluție completă de afișaj digital, intuitivă și ușor de integrat.

Beneficii și implementări reale ale unui sistem de afișaj digital

Avantajul major de a implementa o soluție de afișaj digital în afacerea ta este eficiența pe care o capeți în procesul de comunicare vizuală: mai rapid, mai accesibil și cu un impact mai mare. Dincolo de eficacitatea cu care vine la pachet o rețea de digital signage, poți extinde aplicabilitatea soluției până la generarea de venituri suplimentare.

Indiferent de industria din care faci parte, vei îmbunătăți experiența clientului sau a angajatului în locație, îți vei promova mai atractiv produsele, vei crește productivitatea echipei și îți poți capitaliza investiția în rețeaua de ecrane prin închirierea de spațiu publicitar diferiților parteneri sau furnizori.

Spectro:o colaborează de peste 5 ani cu clienți mari din industrii precum Retail, HoReCa, Sănătate și Producție, însă soluția de digital signage este una versatilă, care poate fi adaptată utilizării în multiple industrii, pentru toate tipurile de companii – mici, mari și mijlocii.

Hai să discutăm concret! În retail, clientul nostru cu peste 300 de puncte prezență gestionează toată munca de afișare a reclamelor, promoțiilor și campaniilor doar prin câteva click-uri. În sănătate, am implementat afișajul digital într-un lanț de farmacii cu peste 850 unități de vânzare, care comunică digital deja de 3 ani dintr-un punct unic de contact.

Industria ospitalității este o altă arie în care avem expertiză – am ajutat un lanț de restaurante de tip fast-food cu peste 90 de puncte de prezență să simplifice substanțial afișarea de meniuri în locație iar efortul de timp s-a redus de la 360 de ore lucrătoare la 30-60 de minute într-o lună.

Pentru clientul nostru din producție, am transformat avizierul tradițional într-un panou digital atractiv de informare a angajaților. Avem mai multe exemple de succes în care te poți regăsi, iar dacă îți dorești să le descoperi pe larg, te încurajăm să arunci o privire pe studiile noastre de caz.

Funcționalități și aspecte tehnice ale soluției de afișaj digital

Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice pentru a folosi cu succes o soluție de digital signage! Manualul de utilizare a platformei Spectro:o se rezumă la 3 pași simpli: adăugarea conținutului, planificarea afișelor, butonul de save. Totul este intuitiv și ușor de folosit. Îți poți gestiona automat afișele digitale din cloud, de oriunde te-ai afla și indiferent de numărul de ecrane pe care le deții.

Pe lângă funcționalitățile de bază de programare a conținutului multimedia variat, afișajul digital oferit de Spectro:o include o gamă intuitivă de capabilități tehnice:

  • Control total de la distanță a rețelei de ecrane
  • Adaugă noi utilizatori în platformă cu acces granular
  • Sincronizarea automată a playlist-urilor
  • Afișaj digital chiar și în regim offline
  • Grad ridicat de flexibilitate pentru integrarea cu sisteme terțe
  • Mai multe tipuri de playere, adaptate pentru nevoile tale: hardware sau software.

Pentru mai multe detalii despre setul complet de funcționalități, aruncă un ochi pe pagina dedicată și urmărește video-ul de mai jos.

De ce afișajul digital oferit de Spectro:o este o soluție excelentă pentru afacerea ta?

Piața este foarte dinamică iar trendurile se schimbă aproape peste noapte. În timp ce consumatorul adoptă rapid orice inovație proaspăt lansată, companiile se adaptează mai greu și doar cele mai vigilente branduri vor avea doar de câștigat. Afișajul digital este o nouă eră în comunicarea vizuală cu publicul țintă (clienți sau angajați), pentru că marchează trecerea de la print la ecrane și oferă o flexibilitate colosală companiilor.

Brandurile nu mai depind de numeroși furnizori pentru printuri, transport și montarea afișelor, chiar și conexiunea la internet nu mai este o problemă odată cu lansarea playerului 4G oferit de Spectro:o. Digital signage aduce certitudine într-o piață extrem de turbulentă, pentru că este o soluție ce crește o dată cu afacerea ta, îți salvează multe ore pe care echipa ta le poate petrece punând cap la cap strategii de creștere și este un diferențiator valoros care te aduce cu mai mulți pași în fața concurenței tale.

Spectro:o a apărut dintr-o viziune clară și ambițioasă pentru viitor – o lume în care tehnologia nu ne separă, ci ne apropie mai mult. Marius Pătroi, CEO și Co-Fondator Spectro:o, a dezvoltat de la zero o soluție digitală unică în România, care transformă comunicarea dintr-un proces anevoios, într-o ocazie valoroasă de a interacționa cu publicul, și de a-i transmite atenție și grijă în momentele în care are nevoie. De la design tehnic la relația cu clienții, fiecare aspect al soluției Spectro:o poartă amprenta pasiunii noastre. Suntem conduși de dorința de a crea ceva ce nu doar afișează informații, ci care și creează conexiune reală într-o lume digitală.

Colaborăm de peste 5 ani cu branduri de top, precum Carrefour, Auchan, Lensa, Dabo Doner, Trans Agape etc, iar echipamentele instalate acum 5 ani funcționează fără cusur până în acest moment. Te invităm să descoperi povestea Spectro:o Digital Signage, relatată în mod autentic de către Marius Pătroi, iar dacă dorești și tu să automatizezi afișarea de mesaje în punctele tale de vânzare, hai să ne auzim pentru un demo.