Skip to main content
Studiu de caz

Studiu de caz: Cum a îmbunătățit Carrefour comunicarea vizuală din magazine cu ajutorul soluției de digital signage implementată de Spectro:o

By august 4, 2020octombrie 1st, 2021No Comments

Spectro:o revoluționează soluțiile de digital signage/afișaj digital din România.

Jucătorii mari din industria de retail aleg să promoveze informațiile despre produse și cele mai noi promoții, către clienți, într-un mod cât mai dinamic. O astfel de alegere a făcut și Carrefour Romania..

Carrefour este al doilea cel mai mare retailer din lume și cel mai important retailer din Europa, iar în România, la ora actuală, există peste 300 de magazine. Comunicarea în magazine avea nevoie de mai multă dinamica iar Spectro:o a fost ales drept partener de încredere pentru a implementa soluția sa de Digital Signage.

Provocarea

Departamentul de Digital Media avea nevoie de o soluție flexibilă pentru a îmbunătăți comunicarea vizuală în magazine și experiența clienților. Toate magazinele foloseau rețeaua deja existentă de ecrane TV și diferite metode de comunicare, cum ar fi afișele printate. Pentru a face o simplă schimbare legată de promoțiile din magazin, personalul se confrunta cu procese care necesitau mult timp.

Totul a început când Grupul Carrefour a decis să aducă inovația și transformarea digitală în magazinele lor. Decizia pentru implementarea unei soluții de digital signage a fost luată atunci când cel mai bun produs de pe piața din România, Spectro: o Digital Signage, s-a potrivit perfect nevoilor lor. Restul este istorie.

Soluția

Principalele trei motive pentru care Carrefour România a ales soluția Spectro: Digital Signage au fost:

  • ușor de utilizat și ușor de integrat cu ecranele existente răspândite pe întreaga rețea
  • comunicare internă eficientă prin procese optimizate, la un clic distanță
  • pregătirea echipei pentru a răspunde nevoilor

Spectro:o a unit toate procesele de comunicare din magazine într-o singură soluție de digital signage. Această soluție a fost adoptată în peste 35 de magazine din România și numărătoarea continua.

Rezultatul

După integrarea soluției noastre de digital signage, procesul de comunicare vizuală a fost optimizat: mai puține griji cu privire la efortul tehnic, mai mult timp și resurse alocate pentru a obține strategii de conținut noi și creative.

Am ales Spectroo pentru simplitatea cu care se poate folosi, flexibilitatea de personalizare pe cerințele noastre, dar mai ales oamenii din spatele soluției tehnice. Prin optimizarea proceselor în magazinele Carrefour, am câștigat timp și calitate în comunicarea către client.

George Năstase,Digital Project Manager, Carrefour Romania.

Integrăm soluții de digital signage în procesele de business pentru a asigura un avantaj competitiv clienților noștri. Încurajăm parteneriate pe termen lung oferind o platformă extrem de ușor de gestionat, capabilă să răspundă nevoilor schimbătoare ale pieței, spune Marius Pătroi, CEO Spectro:o.

Am făcut imposibilul posibil: soluția noastră a răspuns tuturor nevoilor de optimizare în comunicarea vizuală din magazine. Spectro:o și Carrefour au construit împreună viitorul soluțiilor de digital signage pentru sectorul de retail de pe piața din România.

Carrefour a fost încântat cât de bine poate funcționa soluția de digital signage implementată de Spectro:o pentru brand, clienți și angajați. Tot ceea ce avea nevoie era soluția și tehnologia potrivită pentru a lucra inteligent și aduce valoare.