Skip to main content
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum să crești vânzările și notorietatea companiei, în comunitatea locală, cu o soluție de afișaj digital

By aprilie 18, 2022decembrie 22nd, 2022No Comments

Afișajul digital este o soluție eficientă pentru atragerea publicului țintă în magazin atât pentru jucătorii mari din industria de retail, cât și pentru producătorii locali.

Ambele tipuri de retaileri beneficiază de aceleași avantaje – de la fidelizarea clienților, până la recuperarea investiției și diversificarea fluxurilor de venit. Semnalizarea digitală este o tehnologie simplă, nu ai nevoie de cunoștințe tehnice avansate pentru automatizarea conținutului și poți desfășura diverse tipuri de campanii de marketing care vor veni în susținerea obiectivelor tale de business. În ghidul complet de comunicare vizuală prin afișaj digital, dedicat retailerilor în căutare de soluții pentru creșterea afacerii lor, vă prezentăm un model de implementare ideală a soluției de digital signage, într-o rețea locală de magazine – povestea de succes a unui client Spectro:o.

Client

Producător local de panificație și patiserie, cu o rețea proprie de peste 30 de magazine. Pe lângă produsele proprii, din oferta clientului fac parte și alte tipuri de articole alimentare de la alți producători locali și parteneri.

Obiective

Clientul Spectro:o avea nevoie de o soluție accesibilă și versatilă de promovare, prin intermediul căreia să atingă următoarele obiective:

  • Asigurarea unui grad mai mare de vizibilitate pentru produsele alimentare adiacente
  • Sporirea notorietății brandului și recunoașterea sa în comunitate ca un promotor / susținător al producției și serviciilor locale
  • Recuperarea investiției în soluția de afișaj digital din surse de venit externe

Soluția

Procesul de transformare a început prin demararea unui proiect pilot, prin care au fost conectate la platforma Spectro:o Digital Media Signage (DMS) primele zece ecrane. Prin tipărirea afișelor de hârtie, comunicarea cu publicul țintă ar fi avut un grad slab de adaptabilitate și flexibilitate, în schimb, cu ajutorul semnalizării digitale, clientul aplică orice schimbare rapid și ușor, după câteva clickuri.

Procesul de afișaj pe toate ecranele din rețea este coordonat de un singur angajat de la sediul central, iar  clientul poate interveni și remote, din orice colț al lumii. Campaniile de promovare sunt demarate instant și fără întreruperi, chiar și în cazul lipsei de conexiune la internet.

La recomandarea consultanților Spectro:o, clientul afișează mesaje despre tradiția companiei și condițiile în care sunt fabricate produsele, ilustrând, astfel, standardele de calitate ale acestora. Totodată, conținutul poate fi personalizat în funcție de obiectivele de business, programat și alocat per grupuri de playere – totul din platforma Spectro:o DMS.

Pe lângă comunicarea de brand cu publicul țintă, clientul inserează sloturi publicitare dedicate altor producători sau furnizori locali, generând, astfel, o nouă sursă de venit. Prin vânzarea spațiului publicitar pe ecranele sale, clientul își asigură o recuperare a investiției în cel mult 24 de luni.

Al treilea tip de conținut gestionat de client prin platforma Spectro:o constă într-o campanie de sprijinire a comunității locale de business. Astfel, este încurajat consumul de produse și servicii ale furnizorilor locali și regionali, prin reclame și recomandări afișate în toată rețeaua locală de magazine.

Rezultate

Prin intermediul soluției de digital signage, clientul a redus efortul tehnic de afișaj la un angajat și câteva minute per intervenție pentru întreaga rețea de magazine. În plus, a fost optimizat procesul de comunicare vizuală din locații, iar clienții percep mult mai rapid și eficient mesajele de promovare.

  • Spectro:o a livrat o soluție pe cât de simplă, pe atât de scalabilă și versatilă. Odată cu alocarea mai multor resurse de timp, know-how și bani, pentru a obține strategii de conținut noi și creative, clientul își va spori notorietatea de brand.
  • Vânzările pentru produsele adiacente ofertei de panificație și patiserie au crescut cu 10-15%, obiectiv ce nu ar fi fost posibil de atins prin intermediul afișelor de hârtie.
  • Susținând consumul de producție locală, clientul își întărește poziția pe piața locală ca brand consacrat și se bucură de mai multă recunoaștere și credibilitate.
  • Partenerii care achiziționează sloturi publicitare îl recomandă mai departe în rețeaua lor, pentru promovarea serviciilor în spațiul publicitar rezervat.

Platforma de digital signage Spectro:o este pentru noi cel mai la îndemână instrument de promovare. Pe lângă faptul că este rentabil din punct de vedere al efortului de comunicare, ne permite o promovare personalizată, așa cum am practicat dintotdeauna, dar adaptată cerințelor tehnologice actuale și ale consumatorilor. Pe viitor, fiecare magazin nou deschis va fi integrat în rețeaua de ecrane conectate la soluția Spectro:o Digital Signage.

OlimpiuInginer IT

Descoperă mai multe povești de succes, informații despre provocările și oportunitățile pieței de retail, și cum afișajul digital poate fi valorificat la adevăratul său potențial, pentru a beneficia de un maxim de avantaje cu minim de efort.

Descarcă gratuit Ghidul de Comunicare Vizuală prin Afișaj Digital

Citește alte studii de caz

Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum a îmbunătățit Carrefour comunicarea vizuală din magazine cu ajutorul soluției de digital signage implementată de Spectro:o

Spectro:o revoluționează soluțiile de digital signage/afișaj digital din România. Jucătorii mari din industria de retail…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum să crești vânzările și notorietatea companiei, în comunitatea locală, cu o soluție de afișaj digital

Afișajul digital este o soluție eficientă pentru atragerea publicului țintă în magazin atât pentru jucătorii…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum poți să reduci costurile cu produsele expuse în vitrină, folosind o soluție de afișaj digital

În retail, comunicarea vizuală este procesul care merită orice investiție, fiindcă beneficiile nu vor întârzia…

Captează atenția și crește vânzările cu Spectro:o

Spectro:o coordonează toate eforturile de comunicare vizuală în compania ta, atât cu clienții cât și cu angajații tăi. Număr nelimitat de ecrane, în oricâte locații, indiferent de industrie.