Skip to main content
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum poți să reduci costurile cu produsele expuse în vitrină, folosind o soluție de afișaj digital

By mai 2, 2022decembrie 22nd, 2022No Comments

În retail, comunicarea vizuală este procesul care merită orice investiție, fiindcă beneficiile nu vor întârzia să apară.

Retailerii sunt permanent în căutare de soluții digitalecare vor maximiza rezultatele pe mai multe paliere de business, începând cu optimizarea procesului de comunicare și continuând cu reducerea definitivă a costurilor mari generate de instrumentele tradiționale de afișaj.

Afișele de hârtie nu au capacitatea de a atrage clientul contemporan în magazin, fiind, totodată, și o metodă de comunicare extrem de costisitoare, neprietenoasă cu mediul și care implică mult timp pentru tipărire și distribuţie.

Odată cu progresele tehnologice din domeniu, retailerii au descoperit mesajele digitale, afișate pe ecrane, prin inserarea stick-urilor USB. Chiar dacă afișele dinamice au potențialul de a capta atenția clienților, o mare parte din dificultățile de comunicare ale retailerilor au rămas nesoluționate, întrucât timpul, efortul și numărul de angajați implicați în procesul de afișaj sunt copleșitoare.

Un anumit segment din industrie aplică o altă metodă pentru atragerea de noi clienți – expunerea mostrelor în vitrine . Trecătorii vizualizează produsul fără a intra în magazin, însă acesta iese în evidență mai ales noaptea, iar problema cea mai mare este că exponatele se deteriorează ușor, fiind expuse încontinuu la lumina soarelui. Magazinele care comercializează obiecte valoroase (picturi, cosmetice de lux, piese vestimentare pretențioase) resimt cel mai acut consecințele acestui instrument de comunicare. 

Vă vine să credeți sau nu, afișajul digital este soluția care pune capăt acestor probleme și deschide uși către noi oportunități de promovare. Află cum o rețea locală de panificație a crescut volumul de vânzări și notorietatea în comunitate cu soluția Spectro:o de digital signage. 

În ghidul de comunicare vizuală in-store prin afișaj digital, relatăm mai multe povești de succes ale retailerilor care au crescut considerabil impactul comunicării cu clienții lor în magazin și elucidăm toate aspectele legate de implementarea unei soluții de digital signage.

Client

Producător de haine din materiale naturale de înaltă calitate: piele și blană, care își comercializează produsele în magazinele proprii.

Obiectiv

Clientul dorește să reducă cu 50% costurile cu blănurile expuse în vitrină, ce se deteriorează din cauza expunerii prelungite la lumină și căldură.

Soluție

Spectro:o a propus înlocuirea exponatelor prețioase din vitrină cu două ecrane înregistrate în platforma Spectro:o Digital Signage, care rulează imagini și clipuri video cu mai multe modele de haine de blană, prezentate pe manechine în diferite contexte. Cu ajutorul ecranelor, conținutul de prezentare este vizibil atât ziua, cât și noaptea, și atrage mai mult atenția trecătorilor. De asemenea, clientul afișează și promoții și reduceri de sezon, conținut ce este expus sau modificat instant în platforma web.

Cu ajutorul șabloanelor de conținut integrate în platformă, clientului îi este ușor să producă și să editeze conținut de prezentare. Astfel, clientul evită desensibilizarea trecătorilor, cauzată de expunerea la același conținut pentru mai mult timp. Platforma permite afișarea de imagini, clipuri video, pagini web, streaming radio și web, cu orientarea ecranului portret sau landscape.

Rezultate

  • Datorită conținutului dinamic și divers, numărul clienților care vizitează magazinul a crescut cu 25%. Trecătorii de rând devin potențiali clienți, iar publicul fidel este convins să reviziteze magazinul.
  • Conținutul audiovizual este afișat strategic, pentru a mări numărul cumpărăturilor din impuls. Astfel, clientul obține cu 10-15% mai multe vânzări pe sezon/campanie/promoție.
  • Obiectivul clientului de a salva costurile cu exponatele din vitrină a fost îndeplinit în proporție de 100%. Acum, clientul are posibilitatea nu doar de a salva bani, ci și de a genera o nouă sursă de venit, prin închirierea de spațiu publicitar pe ecranele sale.

Descoperă mai multe povești de succes, informații despre provocările și oportunitățile pieței de retail, și cum afișajul digital poate fi valorificat la adevăratul său potențial, pentru a beneficia de un maxim de avantaje cu minim de efort.

Descarcă gratuit Ghidul de Comunicare Vizuală prin Afișaj Digital

Citește alte studii de caz

Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum a îmbunătățit Carrefour comunicarea vizuală din magazine cu ajutorul soluției de digital signage implementată de Spectro:o

Spectro:o revoluționează soluțiile de digital signage/afișaj digital din România. Jucătorii mari din industria de retail…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum să crești vânzările și notorietatea companiei, în comunitatea locală, cu o soluție de afișaj digital

Afișajul digital este o soluție eficientă pentru atragerea publicului țintă în magazin atât pentru jucătorii…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum poți să reduci costurile cu produsele expuse în vitrină, folosind o soluție de afișaj digital

În retail, comunicarea vizuală este procesul care merită orice investiție, fiindcă beneficiile nu vor întârzia…

Captează atenția și crește vânzările cu Spectro:o

Spectro:o coordonează toate eforturile de comunicare vizuală în compania ta, atât cu clienții cât și cu angajații tăi. Număr nelimitat de ecrane, în oricâte locații, indiferent de industrie.