Skip to main content
Studiu de caz Sănătate

Studiu de caz: Cum să salvezi timp prin automatizarea comunicării vizuale și să îmbunătățești mediul de lucru într-o rețea națională de farmacii

By noiembrie 4, 2022decembrie 22nd, 2022No Comments

Despre client

Cel mai mare lanț de farmacii din România a ales soluția Spectro:o pentru gestionarea și optimizarea proceselor de comunicare în cele peste 850 de locații din țară. Având o acoperire națională, clientul și-a propus să afișeze în mod coerent și unitar mesaje și oferte în unitățile sale, fără muncă manuală și zeci de angajați implicați în proces.

Cerințe și provocări

Nu este nici ușor, și nici rentabil să gestionezi prin mecanisme manuale toate demersurile de comunicare în peste 850 de farmacii din toate colțurile țării. Mai mult decât atât, este extrem de dificil să asiguri o comunicare unitară la nivelul întregii rețele, întrucât afișajul este realizat fragmentat, în fiecare locație în parte, iar resursele sunt limitate. În acest mod, cu fiecare locație nou deschisă, clientul nostru s-a lovit ani la rând de dificultățile comunicării vizuale prin intermediul stick-urilor USB.

Gestionarea afișajului realizat prin intermediul stick-urilor USB consumă timp și necesită mai mulți angajați repartizați pe mai multe etape și funcții. Pentru a actualiza conținutul de pe un ecran, întâi de toate trebuie extras stick-ul USB, apoi conectat la un PC sau laptop pentru încărcarea fișierelor dedicate afișării. După alocarea conținutului, USB-ul este ejectat din calculator și inserat înapoi în ecran. Pentru corectarea erorilor, acest proces este repetat pe toate ecranele din locație. Prin urmare, angajații sunt implicați într-un cerc vicios, care presupune timp, iar într-o rețea de peste 850 de ecrane, timpul consumat pentru administrarea comunicării digitale prin stick-uri USB este copleșitor. Așadar, din cauza unui proces istovitor, comunicarea digitală nu este exploatată la potențialul său maxim.

Pe lângă munca sisifică și frustrările generate de un afișaj neomogen, angajații din unitățile farmaceutice se confruntau și cu găsirea unui echilibru între sarcinile organizatorice și comunicarea la ghișeu cu clienții. În farmacii, interacțiunea umană este crucială, întrucât clienții au nevoie de asistență și sfaturi, iar angajații întotdeauna vor prioritiza nevoile clientului în detrimentul aspectelor administrative. Totodată, informarea eficientă prin afișarea de mesaje valoroase, promoții și noutăți este un factor esențial care contribuie la o experiență plăcută a clientului în farmacie.

Soluția

Dezvoltarea afacerii este una din prioritățile de bază ale clientului nostru, manifestându-se pe toate palierele de business – de la extinderea teritorială, până la digitalizare. Gestionarea manuală a conținutului pe sute de ecrane nu mai era fezabilă, mai ales că limita clientul în ceea ce privește comunicarea digitală. În același timp, venirea pandemiei a generat noi necesități atât pentru clienți, cât și pentru angajații farmaciei, de exemplu munca de la distanță. Astfel, clientul a luat decizia de a implementa o soluție pentru centralizarea managementului de conținut multimedia (reclame, mesaje informative, informații dedicate comunicării interne) pe toate ecranele din rețea, iar platforma Spectro:o de digital signage se pliază perfect pe nevoile afacerii.

Afișajul digital a transformat radical comunicarea din farmacii: munca manuală a dispărut complet, angajații își dedică tot timpul clienților, riscul unei comunicări fragmentate a fost eliminat, conținutul multimedia este mai divers și este modificat cu ușurință, în funcție de context. La fiecare ecran din fiecare farmacie a fost montat câte un player plug-and-play, care, odată instalat, este sincronizat cu celelalte și difuzează automat conținutul alocat din platformă. Clientul nu își mai face griji că ecranele sale nu vor mai afișa conținut în cazul unei întreruperi a internetului, pentru că playerul Spectro:o asigură descărcarea locală și redarea neîntreruptă a conținutului, până la restabilirea conexiunii.

Alături de automatizarea și centralizarea comunicării vizuale, și posibilitatea de a transmite evenimente live în toate farmaciile din rețea a contribuit la îmbunătățirea comunicării interne și a experienței din locație a clientului. Evenimentele de Crăciun, concursurile, extragerile anuale de premii sunt difuzate live pe toate ecranele din farmacii, prin platforma intuitivă Spectro:o.

Dacă înainte realizarea unei singure afișări pe 850 de ecrane consuma 28 de ore și implica zeci de angajați, acum comunicarea digitală este asigurată în numai 28 de minute, în mod centralizat, de la distanță, de către o singură persoană, folosind un PC, laptop sau chiar și un smartphone. Pentru inserarea și difuzarea reclamelor de la parteneri și furnizori nu mai este necesară replicarea procesului de afișare pe fiecare ecran în parte, întrucât playlist-ul dedicat publicității este creat direct în platformă și alocat prin câteva clickuri către întreaga rețea de farmacii.

Rezultate

Datorită funcționalităților intuitive de administrare și programare a conținutului, soluția Spectro:o simplifică considerabil procesul de comunicare vizuală în peste 850 de farmacii. În plus față de eficiența operațională, clientul a atins și obiectivul de a transmite live evenimente importante în întreaga rețea de farmacii. Astfel, angajații își dedică timpul unei comunicări empatice cu vizitatorii și se bucură de un mediu plăcut de muncă, unde nu sunt nevoiți să jongleze cu sarcini multiple și simt că aparțin unei echipe.

Experiența de cumpărare a clienților farmaciei a devenit mai personalizată și mai atrăgătoare datorită conținutului divers și posibilității de a viziona în locație evenimentele naționale organizate de clientul nostru. Angajați mai mulțumiți, clienți mai fideli, eficiență mai mare – în acest fel Spectro:o își ajută clientul, zi de zi, să atingă următoarele etape de dezvoltare.

Citește alte studii de caz

Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum a îmbunătățit Carrefour comunicarea vizuală din magazine cu ajutorul soluției de digital signage implementată de Spectro:o

Spectro:o revoluționează soluțiile de digital signage/afișaj digital din România. Jucătorii mari din industria de retail…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum să crești vânzările și notorietatea companiei, în comunitatea locală, cu o soluție de afișaj digital

Afișajul digital este o soluție eficientă pentru atragerea publicului țintă în magazin atât pentru jucătorii…
Studiu de caz Retail

Studiu de caz: Cum poți să reduci costurile cu produsele expuse în vitrină, folosind o soluție de afișaj digital

În retail, comunicarea vizuală este procesul care merită orice investiție, fiindcă beneficiile nu vor întârzia…

Captează atenția și crește vânzările cu Spectro:o

Spectro:o coordonează toate eforturile de comunicare vizuală în compania ta, atât cu clienții cât și cu angajații tăi. Număr nelimitat de ecrane, în oricâte locații, indiferent de industrie.